HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"

Πήγαινε κάτω 
3 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"   ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Icon_minitimeΠαρ Μαρ 19, 2010 5:32 pm

Είδα την ανακοίνωση χτες το πρωί. Ένα ειρωνικό σχόλιο σε βάρος του τεχνικού που έχει αναλάβει την επίσημη ιστοσελίδα του Δημήτρη Λιαντίνη, το liantinis.gr

Πως τάχα ο συγκεκριμένος τεχνικός δεν ξέρει να ταχτοποιεί subdomains στον server του. Κι έτσι η google έβγαζε άλλα αντ' άλλων όταν αναζητούσες στο μηχανάκι της το tag Λιαντίνης.

Αργότερα, το απόγευμα, με ενημέρωσαν πως κάποιοι δε βλέπουν την ιστοσελίδα... Προσωπικά συνέχιζα να τη βλέπω κανονικά αλλά μπαίνοντας από άλλο υπολογιστή διαπίστωσα πως πράγματι υπήρχε πρόβλημα.

Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Τα συνηθισμένα. Ενημέρωση του τεχνικού. Που μόνο ερασιτέχνης δεν είναι.

Υποσχέθηκε να το αντιμετωπίσει το συντομότερο δυνατό. Πράγματι σήμερα η ιστοσελίδα είναι ξανά σε όλες τις οθόνες και το μηχανάκι της google την εμφανίζει πρώτη.

Ευκαιρίας όμως δοθείσης έγινε έλεγχος και από ειδικούς για το συνολικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Και η απάντηση ήταν πως πιθανότατα προκλήθηκε από χάκερ.

Και είναι πραγματικά αστείο να βλέπεις ανθρώπους άσχετους με τεχνικά ζητήματα να εκφέρουν κρίσεις για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε σαν την ακόλουθη:

Παράθεση :
Σωπάστε βρε παιδιά, αναμενόμενο ήταν, αφού τον έχουν που τον έχουν χ...νο τον Λιαντίνη, να μπορούν τουλάχιστον να αλλάζουν συχνά εσώρουχα. Γελάμε !!

Συγχαρητήρια για το απαράμιλλο ήθος σας, κύριε. Και για τη συνεχιζόμενη σπέκουλα που φτάνει να γελοιοποιεί τον ίδιο το Λιαντίνη.

Κι εγώ δεν ξέρω πολλά από τεχνικής φύσεως. Ρωτάω όμως τους ειδικούς πριν εκφέρω γνώμη. Δεν εκδίδω αυθαίρετα συμπεράσματα. Ούτε και μου προκαλούν γέλιο θέματα που αφορούν την παρουσίαση του Λιαντίνη στο διαδίκτυο.

Η διαφορά μας βλέπετε είναι πως για σας ο Λιαντίνης είναι μονάχα κάποια βιβλία. Για μας υπήρξε και η ζωντανή παρουσία. Ο άνθρωπος Λιαντίνης. Γι' αυτό και κάθε τι που αφορά τη μνήμη του ξεκινά από τον πόνο της απουσίας του. Και ο πόνος, ακόμη κι αν δώσει χαμόγελο, θα είναι εκείνο το χαμόγελο του Ομήρου, το δακρυσμένο. Ποτέ το γέλιο εκείνου που γελά χαιρέκακα με τον άλλο. Ή το γέλιο εκείνου που το αρχαίο γνωμικό περιγράφει:

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει.

Και γράφατε τάχα τις προάλλες πως γίνατε έξαλλος... Και πως «Όπου και να κοιτάξετε ,το liantinis.gr σας πληγώνει.» Πολύ γρήγορα επήλθε η ίαση της μεγάλης πληγής σας... Τόσο που να αποδεικνύεται ότι για σας ο Λιαντίνης είναι ένα άθυρμα διασκέδασης και τίποτε περισσότερο.

Μια συμπεριφορά που προσιδιάζει σε πιτσιρίκια και όχι σε ενήλικους και ώριμους ανθρώπους. Όμοια κι εκείνα γίνονται έξαλλα όταν τους πάρεις το παιχνίδι τους. Κι έπειτα, σε λίγα λεπτά, ξεχνιούνται και ξαναρχίζουν τα χαχανητά με ένα καινούριο παιχνίδι. Και με χαχανητά αντιμετωπίζουν το πάθημα κάποιου που δεν χωνεύουν.

Σαφώς και γνωρίζουμε πως δε συμπαθείτε την κ. Νικολίτσα Γεωργοπούλου Λιαντίνη. Διαβάσαμε και το περισπούδαστο άρθρο σας που προσπάθησε να ερμηνεύσει το λόγο που γίνατε έξαλλος με τον τρόπο της.

Και βεβαίως όλοι καταλάβαμε πως γράφοντας έπειτα το:

Παράθεση :
αφού τον έχουν που τον έχουν χ...νο τον Λιαντίνη, να μπορούν τουλάχιστον να αλλάζουν συχνά εσώρουχα. Γελάμε !!

αναφερόσασταν σε εκείνη. Διότι εκείνη και μόνο είναι η διαχειρίστρια του liantinis.gr. Όσο για τον τεχνικό είναι ένα νέος άνθρωπος που δεν πρόκαμε να γνωρίσει το Λιαντίνη. Άγνωστος τού ήταν τελείως ο Λιαντίνης ως πρόσφατα και επαγγελματικά και μόνο ανέλαβε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα. Λογικό λοιπόν αφού πληρώνεται για την εργασία του, να θέλει να έχει και τεχνική αρτιότητα. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Μπορεί όμως να τα βάλει και με τους χάκερς; Και κάθε άλλο κακόβουλο χρήστη του διαδικτύου; Εδώ κοτζάμ Google παραδέχθηκε πως πιθανότατα το πρόβλημα οφείλεται σε χάκερ.

http://www.google.com/support/forum/p/Webmasters/thread?fid=473f2dd37d53fcb800048213ac239ecc&hl=en

Για ποιο λόγο λοιπόν εσείς φτάσατε να βρίζετε έτσι την κ. Λιαντίνη; Είναι τεχνικός υπολογιστών η ίδια; Δικό της λάθος ήταν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε;

Και παριστάνετε έπειτα ότι είστε ο χώρος εκείνων που αγαπούν το Λιαντίνη. Άντε και να δεχθούμε τη λαθεμένη θεώρηση πως ο Λιαντίνης υπήρξε μόνο φιλόσοφος και όχι και ποιητής. Δηλαδή ένας αληθινός ποιητής, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του. Και έτσι όμως να είναι, συνάδει με το έργο του Λιαντίνη αυτή η συμπεριφορά; Τι ακριβώς αγαπάτε από το Λιαντίνη; Μόνο την αυτοκτονία του; Ας την αποκαλέσω κι εγώ έτσι, αν και έχω λόγους που με κάνουν να προβληματίζομαι. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο επί του παρόντος.

Ή μήπως όχι; Διότι εσείς και πάλι εδώ εστιάσατε την κριτική σας. Στο θέμα της αυτοκτονίας. Ισχυριζόμενοι πως αποδομείται η φιλοσοφία του Λιαντίνη από τη στιγμή που το βιογραφικό της επίσημης ιστοσελίδας σταματά στο εξαφανίστηκε. Μα εκεί ακριβώς θέλησε ο ίδιος ο Λιαντίνης να βάλει την τελεία. Και κανένας άνθρωπος στον κόσμο δε βρέθηκε εδώ και δώδεκα χρόνια να μας αποκαλύψει τα τι και τα πώς που ακολούθησαν την εξαφάνισή του. Κάνω λάθος;

Βρέθηκε όμως ο σκελετός το 2005. Και ταυτοποιήθηκε πως ανήκει στο Λιαντίνη. Και επίσης ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο Κεχρεών. Η ίδια η κ. Νικολίτσα Λιαντίνη φρόντισε για τον ενταφιασμό. Εν αρχή ην η πράξις, έτσι δε λέγει η φιλοσοφία του Λιαντίνη; Εγώ τουλάχιστον αυτή τη φιλοσοφία ακολουθώ, δεν ξέρω ποια ακολουθείτε εσείς.

Τη φιλοσοφία που ανάμεσα στα άλλα ζητά να αγαπάμε τον άνθρωπο. Κι έρχεστε σεις και απαιτείτε τι; Να καταθέσει εγγράφως η γυναίκα του Λιαντίνη για όλα αυτά τα μακάβρια του καλοκαιριού του 2005. Να σας περιγράψει δηλαδή ιδιοχείρως πώς την κάλεσαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία και είδε επάνω στον πάγκο τον άνθρωπο που έζησε δίπλα του 26 χρόνους. Δηλαδή όχι τον άνθρωπο... ένα σκελετό είδε. Και όταν τη βεβαίωσαν πως ανήκει στον άντρα της, θέλετε εσείς να σας διηγηθεί πώς πήρε το κασελάκι που είχε φτιάξει ο ίδιος ο Λιαντίνης και πήγε και το έδωσε στον ιατροδικαστή για να βάλει εκεί τα οστά. Και πώς το οστά δε χωρούσαν και ο ιατροδικαστής αναγκάστηκε να τα τεμαχίσει για να χωρέσουν. Αυτά θέλετε με κάθε λεπτομέρεια να σας πει; Για να χορτάσει η περιέργειά σας; Να σας διηγηθεί και τη στιγμή που έβαλαν το κασελάκι στην αγκαλιά της γης; Και πώς άρχισαν τα κοράκια να φτυαρίζουν χώμα μέχρι που χάθηκε από τα μάτια της;

Ε, λοιπόν. Όσα έπρεπε να πει η κ. Λιαντίνη τα έχει ήδη πει και διηγηθεί στους ανθρώπους που εκείνη ήθελε. Ανάμεσά τους και σε μένα. Τυχαία δεν έδωσε λινκ στο δικό μου blog. Υπάρχουν εκεί τα πάντα. Πχ το Χρονικό της εξαφάνισης του Δημήτρη Λιαντίνη:

http://liantinis-o-daskalos-mas.blogspot.com/2010/02/blog-post_7037.html

Υπάρχει εκεί κάτι που παραλείψαμε; Κάτι που θελήσαμε να παραπλανήσουμε όποιον ενδιαφέρεται για το Λιαντίνη;

Διαμαρτύρεστε μετά πως δεν υπάρχει βήμα για εκείνους που αγαπούν το Λιαντίνη. Ψέμα! Αφενός και στο site υπάρχει χώρος επικοινωνίας αλλά και στο blog έχει αφεθεί ανοικτή η δυνατότητα για σχόλια. Επιπλέον η κ. Λιαντίνη θέλησε να προσθέσει ως λινκ και το γκρουπ που φτιάξαμε στο face book. Δεν της το ζητήσαμε. Δική της επιλογή ήταν. Και ήδη στην ομάδα αυτή συμμετέχουν 37 μέλη. Με ανοικτή δυνατότητα στον καθένα να εγγραφεί. Αρκεί βεβαίως να τηρεί την πάγια νομοθεσία του διαδικτύου. Ποιο βήμα λοιπόν την κατηγορείτε ότι στέρησε;

Κι αφού επί μέρες λέγατε και ξαναλέγατε όλες αυτές τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον της, εκμεταλλευτήκατε μετά ένα τεχνικό πρόβλημα για να φτάσετε να λέτε πως:

Παράθεση :
έχουν χ...νο τον Λιαντίνη

Ξέρετε κάτι κύριε τάδε; Η μεν κ. Λιαντίνη και για τους λόγους που ανέφερα, κατανοητούς από κάθε άνθρωπο που αγαπά τον άνθρωπο, και για όλους τους άλλους λόγους που η ίδια έχει δημόσια καταθέσει, έβαλε τελεία στο σημείο της εξαφάνισης. Γιατί δεν μπορεί να μιλήσει για όσα δεν ξέρει. Και γιατί πάντα έχει ισχύ το ρητό:

Τα εν οίκω μη εν δήμω.

Εσείς όμως, που ο Λιαντίνης σας ήταν άγνωστος και που ουδέποτε τον συναντήσατε, εκμεταλλευτήκατε ένα τυχαίο τεχνικό πρόβλημα και αγνοώντας τις πραγματικές του αιτίες, βιαστήκατε να εκδώσετε κατηγορητήριο και να βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Περιττό να σας πω τι αποκομίζει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής μιας τέτοιας συμπεριφοράς...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΗΡΑΚΛΗΣ
Admin
ΗΡΑΚΛΗΣ


Αριθμός μηνυμάτων : 421
Registration date : 01/11/2007

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"   ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Icon_minitimeΠαρ Μαρ 19, 2010 5:58 pm

Δε με ξενίζει η τακτική. Πρώτη φορά είναι που μιλάνε για πράγματα που αγνοούν με ύφος σαράντα καρδιναλίων; Ή μήπως πρώτη φορά επιτίθενται και με βαρύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς στην κ. Λιαντίνη; Έχει γίνει πλέον αυτοσκοπός της παρουσίας τους στο ίντερνετ, ποιος θα βρίσει περισσότερο τη γυναίκα του Λιαντίνη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"   ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Icon_minitimeΠαρ Μαρ 19, 2010 11:46 pm

Φυσικά δε μας ξενίζει η τακτική. Μονότονη και απαράλλαχτη εδώ και χρόνια. Και κοίτα ετούτο εδώ που έγραψαν για το liantinis.gr:

Παράθεση :
Σκοπός του ακρωτηριασμού αυτού είναι να παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους ένας Λιαντίνης, που αποπνέει τον άκρατο υποκειμενισμό του Sturm und Drang μέσα από την παράθεση «προσωπικών» επιστολών ασχέτων χρονικά μεταξύ τους, επιστολών που από την ανάγνωσή τους παραπέμπουν σε αμφιλεγόμενη προσομοίωση επιστολών του Rilke προς την Lou Andreas Salome. Και δεν είναι τυχαίο, ότι την εποχή των επιστολών, ο Λιαντίνης τον «εξομολογούσε» μέσα απο τις Ελεγείες, συνεπώς κατ΄ανάγκην θα είχε διαβάσει και την μεταξυ τους Briefwechsel.

Από τον Λιαντίνη φιλόσοφο και δάσκαλο, τον φυγάδα θεόθεν και αλήτην, στον Λιαντίνη τον ευγενή και αφελή Miskin. Από τον νομοθέτη και παιδαγωγό, στο ρομαντικό τέκνο της «Λουλούδως».

Γιατί ο Δάσκαλος, δεν άφησε παρακαταθήκες, αράδες και ρίμες και σονέττα και μπαλάντες αλλά «αγάλματα λόγου» που τα στιβαρά τους χέρια εκσφενδονίζουν τους κεραυνούς προς τους «Εβραιοέλληνες και τους σαράντα σβέρκους βωδινούς με λαδωμένες μπούκλες» του Μπάρμπα Βάρναλη»


Ο Δάσκαλος!!! Πού ακριβώς τον είχαν Δάσκαλο; Μεταφορικά βεβαίως ομιλούν. Και την ίδια ώρα χλευάζουν το πρόσωπο που έζησε κάτω από την ίδια στέγη με το Λιαντίνη επί 26 χρόνια. Δε μένουν όμως στο χλευασμό. Προχωρούν πιο πέρα και μιλάνε για ακρωτηριασμό του Λιαντίνη. Η σκηνή λοιπόν γεμίζει αίματα. Και ο αναγνώστης βλέπει τη γυναίκα αυτή που δημιούργησε το liantinis.gr για να τιμήσει τον άντρα της να κρατάει μαχαίρι που κομματιάζει το Λιαντίνη.

Βλέπει όμως και το Λιαντίνη... Να "εξομολογεί" το Ρίλκε και να κάνει κόπι πέιστ την αλληλογραφία του με τη Σαλομέ για να καταφέρει να εξομολογηθεί με τη σειρά του στη γυναίκα που πρόκειται να παντρευτεί τις σκέψεις και τα αισθήματά του. Για να ολοκληρώσουμε την εικόνα αυτού του Λιαντίνη ο αρθρογράφος δε διστάζει να τον αποκαλέσει αφελή αλλά και ρομαντικό τέκνο της Λουλούδως.

Ναι, ξέρω, ο ίδιος καταγγέλλει το liantinis.gr πως φταίει για την εικόνα αυτή. Μόνο που το liantinis.gr δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δώσει στη δημοσιότητα χειρόγραφες επιστολές του Λιαντίνη και μόνο. Άρα η κριτική αυτές τις επιστολές αφορά και φυσικά εκείνον που τις έγραψε.

Αν λοιπόν εκείνος δήλωσε έξαλλος από τον τρόπο της κυρίας Νικολίτσας Λιαντίνη, τι πρέπει να πούμε εμείς για εκείνον; Που ελαφρά τη καρδία προσβάλλει τη μνήμη του δασκάλου μας;

Ένα τέτοιο φόρουμ θέλανε λέει να συνυπάρχει με την επίσημη ιστοσελίδα του Λιαντίνη; Για να μπορεί ο κάθε ανώνυμος να αποκαλεί αφελή το Λιαντίνη μέσα στον ίδιο του το χώρο;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 800
Registration date : 30/10/2007

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"   ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" Icon_minitimeΣαβ Μαρ 20, 2010 12:24 am

Λάβαμε από την κ. Λιαντίνη το ακόλουθο μήνυμα και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:
Παράθεση :
Αγαπητή Κυρία Λαμπρίδου,

Σας παρακαλώ πολύ να καταχωρήσετε ως Admin στην τελευταία σας ανάρτηση εκ μέρους μου το εξής:

Κάποιοι, λιγότεροι και από τα δάχτυλα μιας παλάμης, κατάφεραν την παγερή μου αδιαφορία να μετατρέψουν λόγω της αναλγησίας τους προς στιγμή σε οίκτο. Γιατί επέλεξαν ως αργόσχολοι και ασελγείς να συντηρούνται στην κατάπτωση, νομίζοντας ότι μπορούν να αμαυρώσουν το ωραίο και το ευγενικό. Τους απαντώ με τον ποιητή ότι είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί. Με το λόγο δε του άνδρα μου τους απαντώ ότι «όταν ο άνθρωπος γίνεται ζώο ή κτήνος προσβάλλει και μολύνει τα ζώα και τα κτήνη».

Εσάς προσωπικά σας παρακαλώ να συνεχίσετε, εφόσον το μπορείτε και το θέλετε, να γράφετε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις σας στο έργο του άνδρα μου, αφού στην ιστοσελίδα επέλεξα μόνο εσάς να δώσω ως σύνδεσμο. Απαντήσεις σε χυδαίες προκλήσεις, σας παρακαλώ, δεν ταιριάζουν στην ποιότητα και αισθητική του άνδρα μου και τη δική μου και άρα και της ιστοσελίδας liantinis. gr.

Ν. Γ. – Λ.



Εννοείται ότι θα σεβαστούμε στο ακέραιο την επιθυμία της κ. Λιαντίνη. Και το ίδιο παρακαλούμε να κάνουν και τα άλλα μέλη του χώρου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΛΕΣ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: HOMA EDUCANDUS :: ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΥΜΗΣ-
Μετάβαση σε: