HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου...

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου...   ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου... Icon_minitimeΠαρ Απρ 17, 2009 4:33 pm

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου... Hpim8315

Δεν είναι πέντε λεπτά μόνο. Είναι πολύ περισσότερο. Όσο περισσότερο μετράς την ίδια τη ζωή.

Και είναι κόκκινο. Βαθύ κόκκινο. Το φοβάσαι το αίμα; Τότε να φοβάσαι και την αγάπη. Κι αυτή κόκκινη είναι.

Και είναι εύκολο. Όσο εύκολα χάνεται μία ζωή. Για λίγα γραμμάρια αίμα... Γι' αυτό το αίμα είναι ζωή.

Μην ακούς τα ουρανομήκη ψέματα. Αυτά που θα τα γιορτάσουν σε λίγες ώρες σφάζοντας χιλιάδες αρνάκια. Αυτό το αίμα είναι θάνατος.

Όπως το μαχαίρι. Κόβει το ψωμί μα κόβει και το νήμα της ζωής.

Διάλεξε λοιπόν λεπίδα. Για τη ζωή ή για το θάνατο;

Δε με νοιάζει αν πιστεύεις. Και τι πιστεύεις. Πιστεύοντες και μη πιστεύοντες όλοι του θανάτου είμαστε γραμμένοι. Μια γραφή που δεν παραγράφεται. Μόνο διαγράφεται. Και το "μπλάνκο" είναι ρούσο και μαύρο. Τόσο ρούσο και τόσο μαύρο σαν το αίμα που βλέπεις να κυλάει στο σωληνάκι.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου... Hpim8316

Για σένα λοιπόν που δε φοβάσαι τη ζωή. Και μετράς τη ζωή πιο πάνω από κάθε τι άλλο. Και θέλεις να κάνεις δώρο αυτό που δεν αγοράζεται μόνο χαρίζεται... Αλλά δεν ξέρεις πώς... οι οδηγίες οι επόμενες:

Αίμα μπορείς να δώσεις σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία. Εγώ θα σου μιλήσω για το Νίκαιας. Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σου δίνω και το τηλέφωνο:

213 207 7000

Θα πάρεις ταξί για να πας. Δεν κάνει μετά να οδηγήσεις.

Θα μπεις από την κεντρική είσοδο και θα στρίψεις αριστερά. Στο βάθος του δρόμου στρίβεις δεξιά. Και λίγο μετά δεξιά και πάλι. Θα δεις και τις ταμπέλες. Αιμοδοσία...

Πρώτη δουλειά να συμπληρώσεις μια μικρή καρτέλα με τα στοιχεία σου. Όνομα Επώνυμο κλπ. Μετά θα συμπληρώσεις τα κουτάκια... Το ξέρεις δα πως δεν μπορούν να δώσουν αίμα όλοι. Και δεν μπορείς να δώσεις αίμα όποτε θες. Το νωρίτερο από την τελευταία φορά που έδωσες είναι οι τρεις μήνες.

Έπειτα θα σου κάνουν μια τόση τρυπούλα στο δάχτυλο. Μία πρώτη σταγόνα αίμα για στοιχειώδη έλεγχο ότι μπορείς να δώσεις... Και πίεση. Θα σου πάρουν και την πίεση.

Κι έπειτα ξαπλώνεις και απλώνεις το χέρι. Ότι ακριβώς κάνεις και όταν δίνεις αίμα για εξετάσεις. Τίποτε διαφορετικό. Μόνο που θα δώσεις λίγο παραπάνω αίμα. Τόσο που σε λίγο το σώμα σου θα το ξαναφτιάξει. Κανένας κίνδυνος και κανένας φόβος.

Πάρε σου λένε μια βαθιά ανάσα και σφίξε γροθιά. Και να μην πάρεις την ανάσα, κανένα πρόβλημα. Πονάει όσο και ένα κουνούπι. Τη γροθιά όμως να τη σφίξεις. Με όλη την απόφαση που έφτασες ως εκεί. Να δώσεις ζωή.

Κι έπειτα το νέκταρ αρχίζει να ρέει. Είναι το αίμα σου αυτό. Και είναι κόκκινο γιατί το βάφει η καρδιά σου και η αγάπη.

Να ανοιγοκλείνεις τα δάχτυλα. Βοηθάς έτσι να τρέχει πιο γρήγορα...

Έτοιμο το σακουλάκι της ζωής. Είδες που σου είπα; Είναι εύκολο... Πολύ εύκολο. Δίνεις λίγο αίμα και παίρνεις χαρά αμέτρητη.

Έπειτα θα κάνεις ό,τι σου πουν. Θα πιέσεις το βαμπακάκι να σταματήσει η αιμορραγία της φλέβας. Το χέρι ψηλά. Εσύ ξαπλωμένος ακόμη. Πέντε λεπτά; Δέκα; Θα σταματήσει, πού θα πάει;

Ένας μικρός επίδεσμος. Όχι γιατί είσαι τραυματίας. Είναι το παράσημο γιατί τραυμάτισες λίγο το θάνατο. Του έχωσες μια μικρή μπουνιά κάτω από μαύρο του σαγόνι.

Το τελευταίο που θα κάνεις είναι να πιεις την πορτοκαλαδίτσα... Αν πεινάς φάε και τη φρυγανίτσα με το τυράκι. Και φεύγεις. Αυτό ήταν.

Για μία ώρα δεν κάνει να καπνίσεις. Ούτε να οδηγήσεις.

Και φρόντισε να πιεις πολλά υγρά αυτή τη μέρα. Τίποτε άλλο...

Για σένα τίποτε άλλο. Γιατί το αίμα σου έχει πάρει κιόλας σειρά να σώσει μια ζωή που κινδυνεύει. Αλλά αυτό δεν είναι πια δική σου δουλειά. Η δική σου δουλειά είναι να θυμάσαι πότε έδωσες αίμα. Για να ξαναπάς να δώσεις μόλις περάσουν οι τρεις μήνες.

Και να θυμάσαι... όχι ασπιρίνες και φάρμακα όταν πας να δώσεις αίμα. Ειδικά όχι ασπιρίνες... Και φυσικά όχι αλκοόλ. Αλλιώς πήγαινέ τους κατευθείαν ένα μπουκάλι κρασί ή ότι άλλο πίνεις. Όχι όμως το αίμα σου.

Κι έπειτα γύρνα σπίτι με ταξάκι. Και γράψε κι εσύ ένα μήνυμα. Χαμένο δεν πάει. Έδωσα αίμα πριν τρεις ώρες αλλά ζω και συνεχίζω όσα κάνω την κάθε μου μέρα. Να το γράψεις αυτό. Έχει αξία για να το μαθαίνουν και οι άλλοι που δεν έδωσαν ποτέ ως τώρα και να το θυμούνται οι άλλοι που έχουν ξαναπεράσει την πόρτα της αιμοδοσίας.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΙΩΝΗ
Admin
ΔΙΩΝΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 884
Location : Όπου γη και πατρίς
Registration date : 31/10/2007

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου...   ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου... Icon_minitimeΠαρ Απρ 17, 2009 8:48 pm

Το αίμα είναι αίμα μπρρρρρρ.... να δώσουμε γιατί να μη δώσουμε αλλά δεν μπορούν να βρουν έναν καλύτερο τρόπο να το παίρνουν; μετά σου λέει ότι προόδευσε η επιστήμη! τρίχες...

για να σοβαρευτούμε... βρήκα τις εξής οδηγίες για τους αιμοδότες:

Οδηγίες για τον αιμοδότη πριν και μετά την αιμοδοσία


- Ο αιμοδότης μπορεί να δίνει αίμα πρωινές ή απογευματινές ώρες. Καλό είναι η αιμοδοσία να γίνεται όταν ο αιμοδότης είναι ξεκούραστος.

- Πριν την αιμοδοσία πρέπει να έχει προηγηθεί ελαφρύ γεύμα (π.χ. πρωινό). Μετά την αιμοδοσία ο αιμοδότης πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.

- Να πάρει την τροφή που του προσφέρεται. Να μην αποχωρήσει από το Τμήμα αιμοδοσίας πριν του το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.

- Να μην καπνίσει για 1 (μια) ώρα.
- Να μην οδηγήσει για 1 (μια) ώρα.

- Να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.

- Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.

- Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.

- Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.

- Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.

- Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

http://www.evaggelismos-hosp.gr/index.php?ID=aimodosia

(τμήμα αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://diwni.blogspot.com/
 
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - κι ας μην είναι μόνο 5 λεπτά από τη ζωή σου...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: HOMA EDUCANDUS :: ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΥΜΗΣ-
Μετάβαση σε: