HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει   Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Icon_minitimeΔευ Μαρ 23, 2009 1:31 am

Τον λένε Θέμη. Και έχει βαλθεί να σώσει τον τόπο και την ειδικά την παιδεία του τόπου. Έστησε και ένα blog - μόδα των καιρών, το ίδιο δεν κάνουμε εξάλλου κι εμείς;
Μιλάω για το περίφημο GURF.
Αρχικά που ερμηνεύουν και την επιθυμία του ιδιοκτήτη να αναμορφώσει - λέει - το Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Με μία όμως πρωτοτυπία. Ο Θέμης δε ζει στην Ελλάδα. Ζει στην Αμερική, όπως δηλώνει. Εκεί ζει και εργάζεται κοντά είκοσι χρόνια. Αυτό όμως καθόλου δεν τον εμποδίζει να έχει άποψη για όλα τα τεκταινόμενα εν Ελλάδι. Είναι να απορεί κανείς - διαβάζοντας τον όγκο των δημοσιεύσεών του - πού βρίσκει το χρόνο να τα γράφει όλα αυτά; Ο ίδιος λύνει την απορία ως εξής:
"Που βρίσκω το χρόνο; α) δεν έχω οικογένεια, β) δουλεύω 7 ημέρες την εβδομάδα, γ) έχω πάρει tenure, δ) είμαι σε πανεπιστήμιο με σχετικά χαμηλές απαιτήσεις. Με 5 δημοσιεύσεις το χρόνο και ένα grant είσαι βασιλιάς. Στο Harvard σε πετάνε έξω. Το κόστος του ακτιβισμού και του μπλόγκινγκ για μένα είναι μερικά papers λιγότερα."
Τι θα περιμένατε με τέτοια απάντηση να υποστηρίζει για το ελληνικό πανεπιστήμιο; Α, μη βιαστείτε να εκφέρετε άποψη. Θα πέσετε τελείως έξω.
Ο Θέμης είναι υπέρμαχος της αξιολόγησης! Κατεβατά έχει γράψει για το θέμα αυτό. Απαιτεί εδώ και τώρα να αρχίσει η αξιολόγηση του πανεπιστημίου και των συναδέλφων του στην Ελλάδα. Γιατί βρε Θέμη; Εσύ βασιλιάς στις χαμηλές σου απαιτήσεις και για τους άλλους το γιαταγάνι της αξιολόγησης; Σάμπως δε μας τα λες καλά...
Του φταίνε όμως και οι καταλήψεις. Φοιτητών τε και μαθητών. Του φταίνε ακόμη και τα παιδιά:
"tlazaridis λέει: Οκτωβρίου 19, 2006 σε 8:28 μμ
Έχω χάσει πολλά επεισόδια από τα τεκταινόμενα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά υποψιαζόμουν ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Έχουν επικρατήσει φαίνεται αυτές οι ντεμέκ προοδευτικές παιδαγωγικές ιδέες όπου το παιδί δε μπορείς να το επικρίνεις ή να το μαλώσεις γιατί του δημιουργείς «ψυχολογικά προβλήματα». Που να ρίξεις και κανένα σκαμπίλι, θα σε λιθοβολήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι, κανένας γονιός δε χαλάει χατίρι στα παιδιά του, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει όλα κακομαθημένα τερατάκια."
Κι ας μην έχει δική του οικογένεια. Αυτό θα τον εμποδίσει να αποκαλέσει τερατάκια τα παιδιά των άλλων; Εδώ που τα λέμε... εγώ θα συμφωνήσω μαζί του. Τι στο καλό; Τρία χρόνια της ζωής μου πέρασα με τα ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ. Αλλά και ακριβώς γι' αυτό χρωστάω μια απάντηση από όλα τα Μικρά Τερατάκια της Ελλάδας και τους δασκάλους τους. Αλλά και εκ μέρους όλων των άλλων που λιθοβολεί στο blog του ελαφρά τη καρδία.
Κανέναν δεν αφήνει στο απυρόβλητο ο Θέμης. Τα βάζει ακόμη και με τη Νατάσα. Και όλοι καταλαβαίνουμε ποια Νατάσα. Μόνο που τα βάζει εκ του ασφαλούς. Κι αυτό εδώ στο Ελλάντα το λέμε "τζάμπα μάγκας".
Βεβαίως αυτό καθόλου δεν τον εμποδίζει να στέλνει και επιστολές στους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας. Μόνο που πικραίνεται που δεν του απαντούν... Αν και αυτός θέλει τόσο να υποστηρίξει το έργο τους. Όπως γράφει χαρακτηριστικά:
"Γνωρίζοντας ότι είχε εξαγγελθεί αλλαγή του νόμου πλαισίου από την νέα τότε κυβέρνηση, σκέφτηκα ότι μια επιστολή στήριξης των μεταρρυθμίσεων θα βοηθούσε το ΥΠΕΠΘ να ξεπεράσει τις συνήθεις αντιδράσεις."
Συνήθεις αντιδράσεις ποιων; Όχι βεβαίως των ... κογκολέζων. Τις δικές μας αντιδράσεις εννοεί. Όσων ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα. Και ειδικά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Που όταν απεργούμε ο Θέμης εξ Αμερικής βρίσκει τα αιτήματά μας εξωπραγματικά. Εμείς κατά το Θέμη δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διεκδικούμε μεταρρυθμίσεις της παιδείας. Μόνο εκείνος.
Παράλογα βρίσκει και τα αιτήματα των μαθητών. Και φυσικά είναι κατά των καταλήψεων και του κλεισίματος των δρόμων. Κοιτάξτε τι ζητάει σε άλλη επιστολή του:
"Σε μια ευνομούμενη χώρα η αστυνομία θα επενέβαινε στα σχολεία και θα προσπαθούσε πρώτα με το καλό να πείσει τους καταληψίες να ανοίξουν τις πόρτες. Αν δεν το έκαναν, θα τους συλλάμβανε και θα τους οδηγούσε στον εισαγγελέα όπου θα είχαν όλες τις συνέπειες που ο νόμος προβλέπει. "

Όπως για παράδειγμα; Μήπως τα ηλεκτροσόκ που είδαμε πρόπερσι να συμβαίνουν σε πανεπιστήμιο της χώρας που διδάσκει ο Θέμης;
Να το δείτε παρακαλώ το βίντεο. Για να καταλάβετε σε ποια πραγματικότητα ζει ο Θέμης και τι ευαγγελίζεται και για τη δική μας χώρα και για το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο Θέμης που φυσικά και διατυμπανίζει ότι είναι υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Και ζητάει να μπαίνει μέσα η αστυνομία. Όπως και στο βίντεο, Θέμη; Αυτό θέλεις να συμβεί κι εδώ;
Ο Θέμης που μέχρι τώρα μας το έπαιζε ανεξάρτητος. Και κατά των παρατάξεων. Του ξέφευγαν βέβαια κάτι υποστηρίξεις σε πρόσωπα συγκεκριμένου κόμματος αλλά τις κάλυπτε με το μανδύα της εκτίμησης στα προσωπικά τους προσόντα! Λες και η πολιτική είναι προσωπικό θέμα και όχι συλλογικών αποφάσεων του κομματικού φορέα που ανήκει κάποιος. Ή λες και η δημοκρατία είναι θέμα προσωπικών επιλογών και δε στηρίζεται στη γνώμη της πλειοψηφίας. Ψιλά γράμματα αυτά για το Θέμη.
Αυτό το στιλάκι όμως σήμερα κατέρρευσε. Ξαφνικά ο Θέμης βρήκε πολιτικό φορέα της αρεσκείας του. Όλως τυχαίως τον νεοεμφανισθέντα με το όνομα ΔΡΑΣΗ. Των Στέφανου Μάνου, Κοντογιαννόπουλου, Μπουτάρη, Βερέμη κλπ. Και ακόμη πιο τυχαία συμμετέχει στο νέο φορέα και ο άνθρωπος που βοήθησε το Θέμη να βρει εκδοτικό οίκο. Διότι ο Θέμης τις καταπληκτικές του ιδέες για το Γκρικ Γιουνιβέρσιτι τις τύπωσε και σε βιβλίο προσφάτως. Και το παρουσίασε και επίσημα.
Αξίζει να το δείτε και αυτό το βίντεο. Και να προσέξετε ειδικά το σημείο που το βιβλίο διαφημίζεται ως κατάλληλο να ενημερώσει τους γονείς για το τι συμβαίνει στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Μόνο που θυμίζουμε ότι ο συγγραφέας ζει εκτός Ελλάδας. Τι μπορεί να ξέρει καλύτερα από ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα; Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου...
Όλως τυχαίως στις παρουσιάσεις του βιβλίου συμμετείχε και ο γνωστός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας κ. Βερέμης. Που τώρα συμμετέχει και στο νέο πολιτικό φορέα, τη ΔΡΑΣΗ. Ο οποίος όλως τυχαίως επίσης έχει σπουδάσει και στην Αμερική. Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις θέσεις του για την παιδεία; Πχ το «Οσοι αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις είναι κλεφταρματολοί...»; Και στις μεταρρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονταν η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, η επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, παρουσία μάνατζερ στα πανεπιστήμια (αυτούς δε λέμε και golden boy; )
Να λοιπόν που τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε καν οι δήθεν ανεξάρτητες φωνές στο διαδίκτυο. Έρχεται η ώρα που αποκαλύπτεται ποιος είναι ποιος ο καθένας και που σοφά η παροιμία προβλέπει:
Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι...
Και πέρα απ' αυτό. Το πιο προκλητικό όλων είναι να θέλει ο κάθε Θέμης που επέλεξε να ζει εκτός Ελλάδας να αναμορφώσει την Ελλάδα. Σωτήρας αυτόκλητος. Άντε παλικάρι μου να κοπιάσεις στην πατρίδα. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Να σε δούμε κι εσένα από κοντά πόσο άξιος είσαι. Και οι συνάδελφοί σου και οι φοιτητές σου. Και όχι από το απυρόβλητο να λιθοβολείς επί δικαίων και αδίκων. Γιατί τόσα χρόνια στα ξένα ξέχασες και μια ακόμη σοφή παροιμία του λαού σου:
Απ' έξω απ΄το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει   Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Icon_minitimeΔευ Μαρ 23, 2009 3:04 am

Ένα ακόμη τραγούδι του Θέμη:

Τίτλος θέματος

Αντιγραφή στα ελληνικά πανεπιστήμια

http://greekuniversityreform.wordpress.com/2008/02/16/αντιγραφή-στα-ελληνικά-πανεπιστήμια


Πρόταση Θέμη:

3. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά την αντιγραφή. Π.χ., το να καταδώσεις έναν συμφοιτητή σου που αντιγράφει θα έπρεπε να θεωρείται τιμή και όχι ντροπή.


_____________________

Τέτοια τιμή στο ελληνικό λεξιλόγιο τη συναντάμε με τα εξής τιμητικά, κ. Θέμη:

ρουφιάνος, καρφί, χαφιές, σπιούνος, καταδότης

Και όχι μόνο είναι ντροπή αλλά το χειρότερο που μπορεί κάποιος να κάνει προς το συνάδελφο, το συμμαθητή, το συμφοιτητή, το συνάνθρωπο.

Το μάτι του μεγάλου αδερφού, κ. Θέμη, ανήκει ως ανακάλυψη σε άλλη χώρα και δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του δικού μας λαού. Τέτοιες τακτικές που προτείνετε είχε εφαρμόσει και ο Χίτλερ. Στη ναζιστική Γερμανία έφταναν οι άνθρωποι κάτω από τη πλύση εγκεφάλου του ναζισμού, να καταδίδουν ακόμη και μέλη της οικογένειάς τους. Εδώ όμως είναι Ελλάδα. Η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και ουδεμία σχέση έχουμε με τέτοια φαινόμενα. Και τους λίγους, τους ελάχιστους που ζηλεύουν τη δόξα του καρφιού τους θεωρούμε κατάπτυστους και τους παρομοιάζουμε με τα φίδια.

Σου αφιερώνω λοιπόν το παρακάτω απόσπασμα από τη Λιλή Ζωγράφου:


Παράθεση :

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω.

Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους. Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν' αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.

Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρονών θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν' ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν.

Όχι, η επανάστασή μου δεν θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.

Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.

Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν, όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ώς τα πρόσωπά μας.

Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μας δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σ' έναν πάγκο ή σ' ένα κρεβάτι, να μας φτύσει, να μας μαστιγώσει, να μας βιάσει.

Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα.

Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το «χάσμα των γενιών» που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς παιδιά-καταδότες του Χίτλερ, ώς την κατάργηση της οικογένειας. Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί.

Για να μη βρίσκει το Σύστημα καμιά αντίδραση και να μπορέσει αύριο να βγάλει ελεύθερα στο σφυρί και τις πατρίδες.

Ο Παπαδόπουλος ήταν μια δοκιμή και στον ευρωπαϊκό χώρο, κατά το σύστημα των χιλιάδων πειραμάτων που πραγματοποιούνται σ' όλες τις περιοχές του πλανήτη. Η συνταγή είναι πια κοινή: Όταν ένας λαός σηκώσει κεφάλι κατά του κυβερνήτη του, εκπρόσωπου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, βρείτε έναν αλήτη και αναθέστε του να περάσει χειροπέδες σ' αυτό το λαό. Κι αφήστε τον να εξουθενωθεί.

Το πιθανότερο είναι να συνηθίσει και να μείνει εξουδετερωμένος από τριάντα μέχρι σαράντα χρόνια, όπως συνέβη στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Επειδή όμως οι καιροί άλλαξαν, τα πράματα πάνε γρηγορότερα, η συνταγή τροποποιήθηκε. Πάρτε τα κλειδιά από τον αλήτη, δώστε τα στον παλιό κυβερνήτη και στείλτε τον να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες. Ο λαός θα του γλείφει τα χέρια, βλέποντάς τον σαν ελευθερωτή του.

Γι' αυτό και μεις, τα σύγχρονα πειραματόζωα, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο π.Χ., που θα σημαίνει πια «προ Χούντας», και μ.Χ., «μετά τη Χούντα». Γιατί το πείραμα πέτυχε και δεν πρέπει να το λησμονούμε ούτε στιγμή. Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας.

Οκτώβρης 1978 μ.Χ.


ΠΗΓΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ:

http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=3191.0


Κι εδώ:

http://parodos.wordpress.com/2006/10/21/%CE%9C%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-1%CE%BF%CF%85-%CE%9B%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82/

Απάντηση από τα ίδια τα παιδιά στις θεωρίες του κ. Θέμη... που όπως φαίνεται δεν έχει αφήσει γωνιά για γωνιά στο διαδίκτυο να μην τις καταθέσει. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να προλαβαίνει να κάνει οτιδήποτε άλλο στη ζωή του εκτός από μπλόγκινγκ; Εκτός αν έχει προσλάβει υπαλλήλους και γράφουν αντ' αυτού...

Παράθεση :

Θέμης Λαζαρίδης:


Οφείλω να συμφωνήσω απόλυτα με τον Μητσάκο. Γλυκανάλατες αρλούμπες 100%. Για αυτό φαίνεται να έχει ξεχαρβαλωθεί η Παιδεία μας, επειδή έχουν επικρατήσει τέτοιες ψευτοπροοδευτικές παιδαγωγικές πρακτικές. Αντιγράφω από άλλο blog :

«Ας σκεφτούμε ότι όλα αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν σε ένα δημοτικό σχολείο χωρίς τιμωρίες και χωρίς ανταμοιβές, στο οποίο θεωρήθηκε κατάκτηση του προοδευτικού κινήματος η κατάργηση της δουλειάς στο σπίτι, του κόκκινου μελανιού στη διόρθωση, των εξετάσεων και της επανάληψης της φοίτησης στην ίδια τάξη. Μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον όπου η ισοπέδωση προς τα κάτω ταυτίστηκε με την “ισότητα στις ευκαιρίες”, όπου η αριστεία εξοστρακίζεται τουλάχιστον ως ελιτισμός, όπου όλοι γενικά ήταν δήθεν ίσοι με όλους και σε όλα τα μέτωπα.»

Και η απάντηση των παιδιών:

Παράθεση :
@Θέμης
Λυπάμαι που σου μίλησα πολιτισμένα στα προηγούμενα ποστ. Εδειξες την “ποιότητά σου” με αυτό το σχόλιο.
Εισαι και “δάσκαλος”.
Και αποκαλείς “γλυκανάλατες αρλούμπες” τις φωνές των μαθητών.
Τι να σου πω. Λυπάμαι για σένα και θα πολεμήσω τις απόψεις σου με κάθε τρόπο.
Είσαι ανεπαρκής.

Αξιολόγηση δεν ήθελε; Την έχει.

Γι' αυτό του λέμε να κοπιάσει στην Ελλάδα. Τι κάθεται εκεί στο Αμέρικα... Ας έρθει κι εδώ να ζήσει και να δουλέψει. Όχι απέξω απ' το χορό...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει   Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Icon_minitimeΔευ Μαρ 23, 2009 1:29 pm

Τραγούδια όμως ξέρουμε κι εμείς. Με μια διαφορά. Τα δικά μας τραγούδια είναι χοροί του Ζαλόγγου. Ξέρουμε να τα τραγουδάμε και να τα χορεύουμε.

Τέτοιους χορούς, λεβέντικους και ελληνικούς, θυμίζει το παρακάτω βίντεο από τη μεγάλη απεργία των δασκάλων της χώρας το φθινόπωρο του 2006:




Σ' αυτό το ποτάμι της οργής των χιλιάδων δασκάλων που επί δύο μήνες έγραψαν ιστορία στους δρόμους της Αθήνας, ο κ. Θέμης απαντούσε πως τα αιτήματά τους είναι εξωπραγματικά...

Και ο κ. Βερέμης, που τώρα συμμετέχει στο νέο πολιτικό φορέα, τη ΔΡΑΣΗ, και πριν λίγους μήνες συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Θέμη, θυμάστε τι έλεγε;

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=751073&lngDtrID=244

«Αν ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ δεν προωθηθεί σύντομα, θα παραιτηθώ. Δεν είμαι κανένας φουκαράς που περιμένει να του πουν τι θα κάνει. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, ούτε περιμένω μισθό από αυτό που κάνω. Με ενδιέφερε όμως να συνεισφέρω όσο μπορώ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια»

Δεν τον ενδιέφερε τότε η πολιτική. Έτσι έλεγε...

Όπως το ίδιο έλεγε και ο κ. Θέμης στο μπλογκ του που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα. Ένα μπλογκ που στήριξε με νύχια και δόντια τις προτάσεις του κ. Βερέμη.

Ένα μπλογκ που τώρα βάζει στόχο να βρεθούν στελέχη για το νέο πολιτικό φορέα. Άντε λοιπόν όλοι οι αθώοι και αφελείς κλακαδόροι του διαδικτύου που χειροκροτούσαν τόσον καιρό το GURF πιστεύοντας πως το μόνο που επιδίωκε ήταν να ξεκαθαρίσει το πανεπιστήμιο από σκάνδαλα κλπ. Κερασάκι στην τούρτα ήταν και προπέτασμα καπνού. Η ουσία - και τώρα αποκαλύπτεται ολοφάνερα - ήταν να περάσουν από το παράθυρο όσα το λαϊκό κίνημα και το κίνημα των εκπαιδευτικών - μαθητών - φοιτητών με τις γιγάντιες κινητοποιήσεις τους εμπόδισαν.

Και ο κ. Θέμης; Ο δήθεν σωτήρας εξ Αμερικής του ελληνικού πανεπιστημίου; Που δεν έχει κάνει ποτέ αίτηση για θέση ΔΕΠ στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Που δεν τον ενδιαφέρει κάποια πολιτική θέση; Αλλά πολιτική κάνει...

Κοιτάξτε τι αναρωτιόταν ο κ. Θέμης τον περασμένο Γενάρη:

Μήπως είχε δίκιο ο Κοντογιαννόπουλος;

http://greekuniversityreform.wordpress.com/2009/01/12/μήπως-είχε-δίκιο-ο-κοντογιαννόπουλος/

Γενάρη. Το μήνα που πάντα θα θυμίζει το Νίκο Τεμπονέρα. Πότε δολοφονήθηκε ο Τεμπονέρας; Τότε που υπουργός παιδείας ήταν ο Κοντογιαννόπουλος!!!

Προετοιμάζοντας λοιπόν το έδαφος ο κ. Θέμης από το Γενάρη ρώταγε από το μπλογκ του μήπως είχε δίκιο ο ... Κοντογιαννόπουλος!

Η δική μας απάντηση είναι η ζωντανή φωνή του εκπαιδευτικού κινήματος:

Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ.mp3

Για να μην του μένει καμία απορία. Το έργο με τα αμερικανάκια το έχουμε ξαναδεί. Και ξέρουμε πολύ καλά πια το ρόλο τους. Δε πα να προσπαθούν να μας επιβάλουν άνωθεν επιλογές για τη ζωή μας; Τη ζωή μας ξέρουμε να την παίρνουμε στα χέρια μας και να αγωνιζόμαστε. Και μία και δύο και όσες φορές χρειαστεί. Αυτή τη δράση δε θα μας την κόψει καμία ΔΡΑΣΗ και κανένας άλλος εξ Αμερικής.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει   Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει Icon_minitimeΔευ Μαρ 23, 2009 1:37 pm

Και αξίζει να δούμε ποιες ακριβώς απόψεις του Κοντογιαννόπουλου επικροτεί ο κ. Θέμης:

Παράθεση :

Το νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου προέβλεπε μεταξύ άλλων:


μείωση αργιών,

κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών,

γραπτές εξετάσεις και επιστροφή της αριθμητικής βαθμολογίας στο δημοτικό,

σύστημα πόντων για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών, ακόμα και εξωσχολικά,

κατάργηση των μαθητικών γενικών συνελεύσεων του σχολείου,

επιβολή «ομοιόμορφης εμφάνισης»,

έπαρση σημαίας,

υποχρεωτικό εκκλησιασμό

και πρόσληψη εκπαιδευτικών κατόπιν συνέντευξης

ενώ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προέβλεπε

κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων,

εντατικοποίηση,

περικοπή φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης των ΑΕΙ

και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Αυτά ακριβώς προωθεί ο κ. Θέμης από το GURF...

Απόψεις που έχει από καιρό απορρίψει σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα.

Και δε πα να σκοτώθηκε ένας Τεμπονέρας;

Αυτοί προκλητικά μας ξαναφέρνουν τον Κοντογιαννόπουλο και στήνουν μπλογκ στο διαδίκτυο για να μας υποβάλουν τη σκέψη μήπως και είχε δίκιο τελικά; Όθεν και η θυσία του Τεμπονέρα άχρηστη...

Μα καταλαβαίνετε τι γίνεται με όλους αυτούς; Τι έχουν βαλθεί να κάνουν και να μας περάσουν;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
 
Απέξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρει
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ-
Μετάβαση σε: