HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!!

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!!   Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!! Icon_minitimeΔευ Μάης 17, 2010 4:03 pm

Παράθεση :
Καραβάνια Σομαλών στο άλσος της Ηγουμενίτσας…

Συντάχθηκε απο τον/την Σοκόλης Νικόλαος
Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 07:50

Τεράστιο είναι το πρόβλημα των λαθρομεταναστών που καταφτάνουν με κάθε μέσο στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να βρουν τρόπο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από το λιμάνι.

Το τελευταίο διάστημα, καραβάνια Σομαλών, έχουν πλημμυρίσει την πόλη, με πολλούς από αυτούς να έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς μέσα στο αλσύλιο.

Διαβιούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες και πολύ συχνά οι φωτιές που ανάβουν για να μαγειρέψουν πρόχειρα ή για να ζεσταθούν απειλούν το δάσος και την πόλη. Την ημέρα κυκλοφορούν στους δρόμους, ψάχνοντας για τον άρτο τον επιούσιο και συχνά υποχρεώνονται να κλέψουν για να καταφέρουν να ζήσουν.

«Πολλές φορές είναι επικίνδυνοι. Κυκλοφορούν κατά ομάδες στους δρόμους και ζουν σαν αγρίμια στο δάσος», λένε οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Πιτούλης, σημειώνει ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και τονίζει ότι δύο φορές που επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ώστε να αναζητηθεί λύση και τις δύο η επίσκεψη αναβλήθηκε. «Παρά την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών η κατάσταση είναι τραγική. Κανένας δεν αποφασίζει τι πρέπει να γίνει και στο τέλος θα κινδυνεύουμε εμείς να χαρακτηριστούμε ρατσιστές» υπογράμμισε ο κ. Πιτούλης.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

http://www.e-igoumenitsa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4214&catid=905&Itemid=100005

Να θυμίσω ότι οι Σομαλοί είναι από τη Σομαλία; Και δεν είναι αναπαραγωγή του τι χρώμα είχε το άσπρο άλογο του Κολοκοτρώνη...

Μόνο επισήμανση πως η Σομαλία είναι διεθνώς γνωστή τα τελευταία χρόνια για τους πειρατές της. Και πως δεκάδες ελληνικά ή ελληνόκτητα πλοία έχουν οδηγηθεί στα λιμάνια της και έχουν μείνει εκεί ως όμηροι τα πληρώματά τους για μήνες ολόκληρους.

Στα πλαίσια αυτά οι ελληνικές αρχές και σε συνεργασία με όλους ανά τον κόσμο διώκτες των πειρατών ... παίρνουν μέρος με πολεμικά πλοία στη ναυτική δύναμη που περιπολεί στα ανοικτά της Σομαλίας και βοηθά τα εμπορικά πλοία να μην πέφτουν στα χέρια των πειρατών.

Τελευταία μάλιστα υπήρξε σε διεθνές επίπεδο και απόφαση για επιχειρήσεις στη στεριά ώστε να εξαρθρώσουν λέει τους πειρατές...

Φαίνεται όμως πως ούτε την πειρατεία έχουν εξαρθρώσει, μάλιστα χτες μου άφησαν ένα απελπισμένο μήνυμα στο blog ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ:

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/maran-centaurus.html

Παράθεση :
kostas zogas είπε...

Την Τετάρτη 12/5/10,κατελήφθει από Σομαλούς πειρατές,το ελληνόκτητο πλοίο,elleni p.Ο καπετάνιος κ ο πρώτος μηχανικός είναι έλληνες. Aν έχετε κάποια πληροφορία στείλτε μας ενα e-mail γιατί οι πληροφορίες από την εταιρία είναι ελάχιστες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

αλλά και εξαγωγή του προβλήματος έχουμε στη δική μας χώρα με την παρουσία Σομαλών λαθρομεταναστών.

Πόσο ακόμη θα φοράμε παρωπίδες;

Για πόσο ακόμη θα εθελοτυφλούμε;

Και θα αρνιόμαστε να ψάξουμε πέρα από το γελοίο θεματολόγιο των μίντια και της λύμης και της συμφοράς του τόπου, των δημοσιογράφων, για όσα αληθινά συμβαίνουν στον κόσμο;

Γιατί η Σομαλία είναι αυτή που είναι; Γιατί υπάρχουν πειρατές; Γιατί οι Σομαλοί φτάνουν καραβιές στην πατρίδα μας ως λαθρομετανάστες;

Και πώς γίνεται να στέλνουμε αρμάδα στη χώρα τους και να μην μπορούμε να προστατεύσουμε ούτε καν τις ελληνικές πόλεις;

Παραθέτω μια σειρά από σχετικά άρθρα που έχουμε ανεβάσει στις Καπετάνισσες για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα:

Παράθεση :
Ο Όμηρος, οι όμηροι των Σομαλών και η Αταλάντη

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/blog-post_03.html

[...] με ένα άλλο σχόλιο που εντοπίσαμε στην Ελευθεροτυπία με ημερομηνία 24/10/2009:

Την άμεση συνδρομή των ελληνικών αρχών, αλλά και των Ελλήνων πλοιοκτητών, στην καταπολέμηση της πειρατείας στην περιοχή της Σομαλίας ζήτησε ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντριου Σαπίρο, που είναι και ένας από τους στενότερους συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών κ. Κλίντον.

Ο κ. Σαπίρο είναι ο πρώτος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που είχε χθες επαφές με τη νέα ελληνική κυβέρνηση (Δρούτσας- Μπεγλίτης- Χρυσοχοΐδης ) Ο κ. Σαπίρο επέμεινε ότι η Ελλάδα ως μεγάλη ναυτική δύναμη έχει κάθε συμφέρον να ενώσει τις δυνάμεις της στην καταπολέμηση του φαινομένου της πειρατείας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε εκ νέου την Ελλάδα για τη συνδρομή της με δύο φρεγάτες στη διεθνή ναυτική δύναμη στη Σομαλία και ζήτησε από την κυβέρνηση να υπογράψει και αυτή «τη Διακήρυξη της Νέας Υόρκης». [...]

Το χρονικό μιας πειρατείας (από το ημερολόγιο Ισπανού ομήρου)

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/blog-post_6585.html

Συγχαρητήρια στο ΣΑΛΑΜΙΣ για την απελευθέρωση του MARAN CENTAURUS

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/maran-centaurus_4471.html

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ: 200 χρόνια πριν την αντιμετωπίζαμε καλύτερα....

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/01/200.html

Προκλητική συνδρομή στο πλοίο Filitsa από το υστέρημα του ελληνικού λαού

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/02/filitsa.html

Τα εκατομμύρια στη Σομαλία και οι επιδιώξεις

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

Παράθεση :
Η ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ

http://kapetanisses.blogspot.com/2010/02/blog-post_9205.html

EU NAVFOR Somalia - Η ATALANTA επεκτείνει τις αποστολές της κατά των πειρατών

26/02/2010 19.27 UTC

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, οι υπουργοί άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν από το τέλος Μαρτίου να διευρύνουν τους στόχους της επιχείρησης Atalanta και να συμπεριλάβουν τον έλεγχο των λιμένων της Σομαλίας, όπου έχουν τις βάσεις τους οι "πειρατές", καθώς και τα πλοία μητέρες που επιτρέπουν στους πειρατές να επιχειρούν σε αποστάσεις πάνω από 1.000 km από την ακτή.

Η διεύρυνση σημαίνει αύξηση του ποσού των πόρων για τη λειτουργία, καθώς και αύξηση της συνεργασίας καθώς και τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και άλλους που επιχειρούν στον τομέα αυτό.

Στη συνέντευξη τύπου στο τέλος της πρώτης ημέρας της άτυπης συνάντησης των Υπουργών, που πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, η υπουργός άμυνας, Κάρμη Chacón, είπε ότι αρκετές χώρες έχουν ήδη πει ότι είναι έτοιμες να συνεισφέρουν θαλάσσιες και αεροπορικές δυνάμεις για την ενίσχυση της επιχείρησης Atalanta πέραν του 2010.

Ο Peter Hudson CBE, στη διοίκηση της επιχείρησης Atalanta είπε, «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτές τις νέες εργασίες για τη βελτίωση του ελέγχου και επιτήρησης των λιμένων και να ασκήσουμε το δικαίωμα να κάνουμε έλεγχο στη θάλασσα»

Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης να βελτιώσουν την εφαρμογή των συμφωνιών που υπάρχουν με την Κένυα και τις Σεϋχέλλες για την ανάληψη νομικής δράσης κατά των πειρατών που κρατούνται και να αυξήσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη παρόμοιας συμφωνίες με άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Τανζανία, ο Μαυρίκιος και η Νότια Αφρική.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η έγκριση για την έναρξη εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας της Σομαλίας, υπό την ηγεσία της Ισπανίας, που θα διεξαχθεί στην Ουγκάντα και θα ξεκινήσει νωρίτερα από το Μάιο.

Τώρα λοιπόν εκεί κάτω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου διαμαρτύρονται που οι Σομαλοί έχουν κάνει κατάληψη στην πόλη. Ε, ας ψάξουν λίγο περισσότερο... Πώς και γιατί οι Σομαλοί άφησαν την πατρίδα τους και έχουν κατασκηνώσει στη δική μας;

Και για πού οδεύουν; Σίγουρα όχι για ένα ρομαντικό γύρο του κόσμου!!!

Και να σταματήσουν να τα βάζουν με τους φουκαράδες. Γιατί όταν φταίει το γαϊδούρι είναι και άδικο και ανόητο να βαράς το σαμάρι...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΝΗΡΕΑΣ
Τζόβενο



Αριθμός μηνυμάτων : 38
Location : ανάμεσα Νίσυρο, Τήλο, Κάρπαθο
Registration date : 05/11/2007

Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!!   Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!! Icon_minitimeΔευ Μάης 17, 2010 4:30 pm

χαιρετίσματα από τη μελοντική σου πόλη
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.a-o.gr
 
Καραβάνια Σομαλών έχουν καταλάβει την Ηγουμενίτσα!!!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ-
Μετάβαση σε: