HOMA EDUCANDUS
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


HOMA EDUCANDUS - Φόρουμ φιλοσοφίας, παιδείας, πολιτικής και ναυτιλίας!
 
ΠΟΡΤΑΛ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣΦόρουμΠόρταλLatest imagesΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΕικονοθήκηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Τι είναι το αλλεργικό σοκ

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΔΑΝΑΗ
Admin
ΔΑΝΑΗ


Αριθμός μηνυμάτων : 8144
Registration date : 30/10/2007

Τι είναι το αλλεργικό σοκ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Τι είναι το αλλεργικό σοκ   Τι είναι το αλλεργικό σοκ Icon_minitimeΤρι Απρ 28, 2009 12:00 am

Απάντηση πρώτη για να καταλαβαινόμαστε: Ένας όχι ασυνήθιστος τρόπος να ταξιδέψεις το χωρίς γυρισμό ταξίδι εκτός αν... επιμεληθεί γιατρός που κατέχει καλά τον τομέα αλλεργία. (υπόψην ότι οι νοσοκόμες δεν είναι γιατροί)

Κι εμείς; Που γιατροί δεν είμαστε;

Εμείς καλά θα κάνουμε να αναγνωρίζουμε αμέσως τα συμπτώματα του αλλεργικού σοκ ώστε να ζητάμε άμεση ιατρική βοήθεια. Όχι βοήθεια νοσοκόμας. Γιατρού και να είναι και ενήμερος στο θέμα...

Για τις αιτίες που προκαλούν αλλεργία καλύτερα να μη ρωτάει κανείς. Γιατί μπορεί να είναι το πιο απίθανο που δε χωρά στο νου μας. Η επιστήμη πάντως όλες μαζί αυτές τις αιτίες τις έχει βαφτίσει αλλεργιογόνα αίτια...

Σε κάθε όμως περίπτωση αλλεργίας χρειάζονται ειδικά τεστ και άλλα τεστ μέχρι να καταφέρουν οι γιατροί (αν καταφέρουν) να εντοπίσουν τον παράγοντα...

Αλλεργία με αλλεργία έχει βεβαίως διαφορά. Και στην εκδήλωση και στο βαθμό. Πχ υπάρχει η συνηθισμένη αλλεργία της νοικοκυράς στα απορρυπαντικά που σημαίνει αλλεργικό έκζεμα στα δάχτυλα και που χρειάζεται κάποιες κρέμες και αλοιφούλες κατά τους γιατρούς και που ο καλύτερος τρόπος να την ξεκάνεις είναι το θαλασσινό νερό. Ακόμη καλύτερος να απαλλαγείς από το στρες. Οι αλλεργίες έχουν στενή σχέση με τον ψυχολογικό παράγοντα.

Ή ακόμη η πολύ συνηθισμένη αλλεργία στη γύρη... αλλά και ιδιαίτερα βασανιστική. Όχι όμως και επικίνδυνη για τη ζωή (συνήθως... )

Εκεί όμως που πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 104 είναι στις αλλεργίες που προκαλούνται από αντιβιοτικά. Η πιο γνωστή είναι η αλλεργική αντίδραση στην πενικιλίνη. Αλλεργία όμως προκαλούν και άλλα αντιβιοτικά που δεν περιέχουν πενικιλίνη. (πχ κεφαλοσπορίνες και σουλφοναμίδες)

Ποια είναι τα συμπώματα;

Θα έλεγα οτιδήποτε περίεργο παρατηρήσουμε στον άρρωστο που λαμβάνει αντιβίωση. Αλλά αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα πρέπει να αναφέρω τα κάτωθι κλασικά συμπτώματα:

ΠΗΓΗ: http://biolaser.gr/newsdesk_info.php?newsdesk_id=31

Παράθεση :
Κόκκινα μάτια, δακρύρροια, μπούκωμα , φαγούρα και μύτη που τρέχει , φτάρνισμα, βήχας και δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης μπορεί να εμφανίζουμε δερματικές εκδηλώσεις με φαγούρα, κοκκινίλες και οιδήματα.


Αυτά όμως δε συνιστούν αλλεργικό σοκ. Είναι σίγουρα ενοχλητικά συμπτώματα και πρέπει να βρούμε τρόπο να τα περιορίσουμε στις εκδηλώσεις τους ή να αποφύγουμε τις αιτίες που τα προκαλούν αλλά το ακραίο φαινόμενο που θέτει τη ζωή σε κίνδυνο είναι το αλλεργικό σοκ που είναι γνωστό και ως αναφυλακτικό shock. Τα συμπτώματα από την ίδια πηγή που αναφέρθηκε παραπάνω είναι τα εξής:

Παράθεση :
Ο ασθενής εμφανίζει μεγάλη και επιδεινούμενη δύσπνοια , μεγάλη πτώση της αρτηριακής πίεσης, απώλεια αισθήσεων και τέλος αν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί θάνατος.

Πέρα από την ιατρική ορολογία και για είμαστε συγκεκριμένοι και χρήσιμοι σε όσα λέμε, ας προσέχουμε τα εξής:

Μιλάει καθαρά ο ασθενής ή έχει αρχίσει να μιλάει ψευδά; Έχει κοκκινίλες και πρηξίματα και μάλιστα γύρω από τα μάτια; Έχει ανεβάσει και πυρετό; Διαπιστώνετε βύθισμα σε λήθαργο και απώλεια συνείδησης;

Πάρα πολύ ωραία... Αφού έχετε γεννηθεί στον αστερισμό του πέρα βρέχει μπορείτε να συνεχίσετα να είστε στην καρακοσμάρα σας και να του παραγγείλετε και φέρετρο.

Αν όμως λυπάστε τουλάχιστον τα έξοδα της κηδείας και έχετε και στοιχειώδη νοημοσύνη ενός δεκάχρονου, θα πρέπει να ζητήσετε αμέσως βοήθεια γιατρού*

Αλλιώς κατατάσσεστε αυθωρεί και παραχρήμα στους εντελώς ηλίθιους και σε εκείνους που όχι μόνο το κέντρο του κόσμου είναι ο εαυτός τους αλλά και τελειώνει ο κόσμος εκεί που τελειώνει το πετσί τους. Γιατί έχετε μπροστά σας έναν άνθρωπο που πεθαίνει κι εσείς όχι μόνο δεν το καταλαβαίνετε αλλά και συνεχίζετε περί άλλων να τυρβάζετε και συνήθως για χαζομάρες που επιβεβαιώνουν πόσο σπουδαίος και πολύτιμος είστε για το κοινωνικό σύνολο.

Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε να λύνετε το σταυρόλεξο... ε, δεν περνάνε και εύκολα οι ώρες στα νοσοκομεία ακόμη και στα πολυτελέστατα ιδιωτικά με τις αναπαυτικές πολυθρόνες... ή να παίζετε με το πολύτιμο εξάρτημα της ζωής σας, το πανάκριβο καινούριο κινητό που μπαίνει ίντερνετ και κάνει γενικώς παπάδες. Στο μεταξύ οι άλλοι παπάδες έχουν αρχίσει να ψέλνουν το "αιωνία η μνήμη"...

Βεβαίως και έχει θέση η δικαιολογία πως δεν είμαστε σε δημόσιο νοσοκομείο, γι' αυτό ήρθαμε εδώ που θα πληρώσουμε μεν τα μαλλιά της κεφαλής μας αλλά τουλάχιστον θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο... αλλά ναι, μα την αλήθεια θα ησυχάσει και ο ασθενής εντός ολίγου και οριστικά με τα μυαλά που κρατάτε. Εκείνο που δε θα ησυχάσει είναι το πολυτελέστατο νοσηλευτικό ίδρυμα μέχρι να πληρωθεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Διότι είναι τρε μπανάλ να φύγεις από το μάταιο τούτο κόσμο από κάποιο τροχαίο - ποιος δίνει πια σημασία στα τροχαία; ενώ ένας ωραίος θάνατος από αλλεργικό σοκ στην αντιβίωση γεμίζει υπέροχα τα δελτία ειδήσεων και τρελαίνει τα μηχανάκια της έι τζι μπι! Αξίζει λοιπόν για τέτοιο θάνατο να πληρώσεις το κάτι παραπάνω! Όπως αξίζει να πεθάνει ο ένας για να δώσει την ευκαιρία στους τεθλιμμένους συγγενείς να βγουν στο γυαλί... Να κλάψουν πικρά μπροστά στις κάμερες και να εκτοξεύσουν οργή και κατάρες προς πάσαν κατεύθυνση εκτός του καθρέφτη.

___________

* Και σου ξαναλέω, οι νοσοκόμες ακόμη και οι καλύτερες δεν είναι γιατροί... άσε πια τις "αεροσυνοδούς" ... μα όλες ξανθές με γαλανά μάτια και κάτω των 25;;; Χάθηκε να πάρουν και καμιά σαραντάρα που έχει ξαναδεί αναφυλαξία και ξέρει πως την ίδια στιγμή πρέπει να καλέσει τον εφημερεύοντα γιατρό και με το άλλο χέρι το θεράποντα; Γιατί η αναφυλαξία είναι λίαν σοβαρή κατάσταση και μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή του ασθενούς.

Για πιο έγκυρη ενημέρωση στο θέμα του αλλεργικού σοκ επισκεφθείτε το Medlook. Για να μη μιλάς πάλι για υπερβολές και να μη ρωτάς αν είμαι γιατρός. Αλίμονο αν μόνο οι γιατροί γνώριζαν τα στοιχειώδη αυτά ζητήματα που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή ενός ανθρώπου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://educandus.blogspot.com/
ΕΛΙΝΑ
Υποπλοίαρχος
Υποπλοίαρχος
ΕΛΙΝΑ


Αριθμός μηνυμάτων : 327
Registration date : 31/10/2007

Τι είναι το αλλεργικό σοκ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τι είναι το αλλεργικό σοκ   Τι είναι το αλλεργικό σοκ Icon_minitimeΤρι Απρ 28, 2009 2:15 pm

ΔΑΝΑΗ έγραψε:

Χάθηκε να πάρουν και καμιά σαραντάρα που έχει ξαναδεί αναφυλαξία και ξέρει πως την ίδια στιγμή πρέπει να καλέσει τον εφημερεύοντα γιατρό και με το άλλο χέρι το θεράποντα; Γιατί η αναφυλαξία είναι λίαν σοβαρή κατάσταση και μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή του ασθενούς.


Ακριβώς επειδή μπορεί να αποβεί μοιραία, το πρώτο χέρι δεν πρέπει να είναι στο τηλέφωνο αλλά στην αδρεναλίνη. Πρώτα η ένεση αδρεναλίνης και μετά κλήση υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών.

Μπορείτε να το διασταυρώσετε εδώ: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2647

Από παλαιότερο φύλλο της εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ας θυμηθούμε και τα παρακάτω:

Παράθεση :
Μη νομίζετε ότι τα «αθώα» παυσίπονα και τα αντιβιοτικά είναι αβλαβή. «Από αυτά τα φάρμακα, τα αντιβιοτικά θεωρούνται πιο επικίνδυνα» δηλώνει ο κ. Ν. Χούλης. Αραγε, ποιος έχει ξεχάσει τον θάνατο ενός έλληνα ασθενούς, το 1995, από το αντιβιοτικό Augmentin που του είχαν χορηγήσει οι γιατροί κρατικού νοσοκομείου, λίγη ώρα προτού υποβληθεί σε επέμβαση; Οι γιατροί δεν είχαν κάνει στον ασθενή τεστ ευαισθησίας. «Ορισμένα προκαλούν από αλλεργίες ως και αναφυλλακτικό σοκ. Είχαμε στον παρελθόν θανάτους που οφείλονταν σε σοκ. Για τον λόγο αυτόν, όταν ο γιατρός χορηγεί σε ασθενή ένα αντιβιοτικό για πρώτη φορά, και ιδίως υπό μορφή ενέσεως, θα πρέπει να του κάνει τεστ ευαισθησίας. Αν ο ασθενής είναι ευαίσθητος στο φάρμακο, δεν θα πρέπει να το λάβει. Αυτός είναι ένας τρόπος προφύλαξης» επισημαίνει ο καθηγητής.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=136107&ct=75&dt=26/08/2001

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Τι είναι το αλλεργικό σοκ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
HOMA EDUCANDUS :: HOMA EDUCANDUS :: ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΥΜΗΣ-
Μετάβαση σε: